My boredom is a DISASTER for me .... #ZamanSekarangSusahNakCariManusiaYangBaik

Friday, 21 June 2013

Top of The World by Carpenter :)

Assalammualaikum dan hai .

hari ni aku decide nak update entri .. ye sekali lagi ..hihi ..actually takde story pun cuma aku nak share satu lagu yang banyak bagi aku kenangan waktu kat sekolah lama aku dulu ... bagi aku lagu ni memang awesome .. walaupun macam lamaa sikit dia punya muzik tapi boleh tahan laa kan.. hehehe ..


such a feelin' comin' over me
thhere is wonder in most everything i see
not a cloud in the sky got the sun in my eyes
and i wont be surprised if its a dream

everything i want the world to be
is now coming true especially for me
and the reasons is clear
it's you are here
you're the nearest thing to heaven that i've seen

im on the top of the world lookin' down on creation
and the only explanation i can find
is the love that i've found
every since you've been around your love 
put me at the top of the world

something in the wind has learned my name
and its telling me thats the things that are not the same
in the leaves on the trees and the touch of the breeze 
there's a pleasin' sense of happiness for me

there is only one wish on my mind
when this day is through i hope that i willfind
that tomorrow will be just the same for you and me
all i need will be mine if you are here

im on the top of the world lookin' down on creation
and the only explanation i've found
is the love thatt i've found
every since you've been around your love
put me at the top of the world.






p/s : kbai .. :)

Wednesday, 19 June 2013

Aku , Dia dan LASER .. *bukan novel*

Assalamualaikum dan hai ...

aku sebenarnya bosan .. tak tau nak buat apa .. jadi aku amek laa keputusan untuk buat entri baruuu ...YEAY !! excited tak ??

aku sebenarnya takde cite best pun nak share cuma nak cite apa yang terjadi kat aku baru- baru ni ...*saspen tak ?*

aku ni kan baru balik bercuti pegi lawatan kat P.Pinang and Perak sekaligus ..so bila dalam kelas memang terbayang -bayang jambatan pulau pinang ni haa ...


tengah aku jenjalan kat Bukit Merah .. aku jumpa laa satu kedai cenderamata ..Macam-macam ada ..
pastu tengah aku baik punya usha kedai tu .. tetibe aku tertengok satu benda kecik yang comey dan benda yang aku suka .. benda tu LASER .. yeayy !!!


terkejut aku macam ni haaa muka aku time tu .. 

macam budak k perangai aku .. tapi takpelah bukan selalu aku buat perangai budak ... aku pun dengan excited nye tunjuk laa kat kawan aku ... ni reaksi dorang ..

Malina n Bella ; wahh .. Lisa beli laser ... uuu

Izzati ; Lisa beli laser nak buat sakat orang ea ? tau lama daa ...
(macam mana dia tau salah satu sebab aku  beli laser tu ?)

Nadhirah ; wahh ..laser ... nak tengok , nak tengok ..


nampak tak reaksi dorang ? kesimpulannya disini bukan aku sorang yang perangai macam budak ok .. ? hehe

Pastu aku bawak laa laser tu gi sekolah ...memang macam tak pernah main laser laa time tu .. suluh sana , suluh sini ... pastu budak kelas aku pun nak join sekaki ayam sekali main benda tu ...


Mula - mula aku  cuak gak time bawak laser tu gi sekolah  .. takut cikgu rampas ... aku sayang tau laser tu .. berkorban 3 hengget kau tau beli benda tu ... mahal k mahal.. tapi nasib aku baik .. banyak jugak laa cikgu takde time tu ...sambil buat latihan Math *pelajar bagus* aku suluh laser di mana-mana sahaja yang terlintas di kepala aku ...



 but then tengah aku syok-syok wat latihan , sampai aku abaikan laser aku tu .. tetibe kawan aku rembat laser tu ... cis terkejut den ..pastu tengah berebut manja-manja laser tu dengan si Azlin ni ... tetiba aku tersuluh kelas sebelah .. dah lah ada cikgu time tu ... aku dengan Azlin terpana jap .. 1 kelas pandang kitorang .. dengan cikgu-cikgu tu sekali ...Aku dengan Azlin ape lagi ..buat-buat bincang pasal homework .. dalam hati hanya Allah je tau betapa takutnya aku ..


Muka aku dah cuak time tu ... plus bebudak ni cakap cikgu tu garang .. lagi laa aku pucat .. Azweely boleh gelak lagi tengok muka aku time tu .. 


TETAPI .. nasib baik cikgu tu tak mai kelas .. kalau tak boleh kena heart attack aku ..keesokkan harinya aku tak bawa dah laser ... sebab aku bimbang laser  tu kena rampas ..huhuh ...


Tapi aku bawak jugak gi sekolah tadi .. hehehe ... setakat ni aku masih selamat ..hahaha ..






p/s ; kbai .. :)