My boredom is a DISASTER for me .... #ZamanSekarangSusahNakCariManusiaYangBaik

Wednesday, 19 June 2013

Aku , Dia dan LASER .. *bukan novel*

Assalamualaikum dan hai ...

aku sebenarnya bosan .. tak tau nak buat apa .. jadi aku amek laa keputusan untuk buat entri baruuu ...YEAY !! excited tak ??

aku sebenarnya takde cite best pun nak share cuma nak cite apa yang terjadi kat aku baru- baru ni ...*saspen tak ?*

aku ni kan baru balik bercuti pegi lawatan kat P.Pinang and Perak sekaligus ..so bila dalam kelas memang terbayang -bayang jambatan pulau pinang ni haa ...


tengah aku jenjalan kat Bukit Merah .. aku jumpa laa satu kedai cenderamata ..Macam-macam ada ..
pastu tengah aku baik punya usha kedai tu .. tetibe aku tertengok satu benda kecik yang comey dan benda yang aku suka .. benda tu LASER .. yeayy !!!


terkejut aku macam ni haaa muka aku time tu .. 

macam budak k perangai aku .. tapi takpelah bukan selalu aku buat perangai budak ... aku pun dengan excited nye tunjuk laa kat kawan aku ... ni reaksi dorang ..

Malina n Bella ; wahh .. Lisa beli laser ... uuu

Izzati ; Lisa beli laser nak buat sakat orang ea ? tau lama daa ...
(macam mana dia tau salah satu sebab aku  beli laser tu ?)

Nadhirah ; wahh ..laser ... nak tengok , nak tengok ..


nampak tak reaksi dorang ? kesimpulannya disini bukan aku sorang yang perangai macam budak ok .. ? hehe

Pastu aku bawak laa laser tu gi sekolah ...memang macam tak pernah main laser laa time tu .. suluh sana , suluh sini ... pastu budak kelas aku pun nak join sekaki ayam sekali main benda tu ...


Mula - mula aku  cuak gak time bawak laser tu gi sekolah  .. takut cikgu rampas ... aku sayang tau laser tu .. berkorban 3 hengget kau tau beli benda tu ... mahal k mahal.. tapi nasib aku baik .. banyak jugak laa cikgu takde time tu ...sambil buat latihan Math *pelajar bagus* aku suluh laser di mana-mana sahaja yang terlintas di kepala aku ...



 but then tengah aku syok-syok wat latihan , sampai aku abaikan laser aku tu .. tetibe kawan aku rembat laser tu ... cis terkejut den ..pastu tengah berebut manja-manja laser tu dengan si Azlin ni ... tetiba aku tersuluh kelas sebelah .. dah lah ada cikgu time tu ... aku dengan Azlin terpana jap .. 1 kelas pandang kitorang .. dengan cikgu-cikgu tu sekali ...Aku dengan Azlin ape lagi ..buat-buat bincang pasal homework .. dalam hati hanya Allah je tau betapa takutnya aku ..


Muka aku dah cuak time tu ... plus bebudak ni cakap cikgu tu garang .. lagi laa aku pucat .. Azweely boleh gelak lagi tengok muka aku time tu .. 


TETAPI .. nasib baik cikgu tu tak mai kelas .. kalau tak boleh kena heart attack aku ..keesokkan harinya aku tak bawa dah laser ... sebab aku bimbang laser  tu kena rampas ..huhuh ...


Tapi aku bawak jugak gi sekolah tadi .. hehehe ... setakat ni aku masih selamat ..hahaha ..






p/s ; kbai .. :)